esmaspäev, 9. november 2015

Malduguns Pilota Nakts

Sissekanne 413 - Malduguns Pilota Nakts


Läti käsitööõlu
Porter
7,0 vol

No kas pole mitte ilus nimi õlle pandud - Pilota Nakts. Maldugunsi pruulikoda Lätist on üks minu lemmikuid ning nende õllede hindamise on lust ja lillepidu olnud. Kui Lätti satud, siis Riiast tasub õllepoodidest endale kindlasti osta Maldugunsi Lauvas Pacietība topeltIPA, Zaļā Bise (Rakau) IPAt ning Akacis stouti - kõik õlled minumeelest 10/10 väärilised. Ega teisedki Maldugunsi õlled palju maha ei jää - vt siit.

Õlle värvus on pruunikalt must ning šokolaadine vahukiht on tihke. Aroom on kohviselt röstine ning magusakalt šokolaadine. Maitse on kreemiselt magus-hapukas - jah röstine hapukus on esialgu domineeriv, kuid see läheb väga kähku siidiselt magusaks. Järelmekk on kergelt mõrkjas ja kakaone.

Nagu Naksti on pudel otsa saanud - ning tuleb tõdeda, et tegemist on suurepärase joogiga. Müstiliselt hästi on õlle kangus ära peidetud ning üleüldine tasakaal on väga hea. Soovitan ka parimale sõbrale!

Ja infoks kui satud Riiga - siis Maldugunsi õllesid saad kindlasti kesklinnas asuvast õllepoest nimega Alus Celle (aadress Baznicas iela 35, asub ühe suure katedraali kõrval).

Hinnang 9