pühapäev, 21. jaanuar 2018

Purtse Eksperimentaal VII

Sissekanne 891 - Purtse Eksperimentaal VII


Black Saison
8,9 vol

Peab mainima, et Purtse eksperimentaalsed õlled on olnud mulle sobilikku stiili - põnevad, samas puhtad ja maitsekalt elamusrikkad (ja eelkõige just Belgia õllede ja saisonide osas). Purtse on nüüd aga saisoni stiilile vee ühe vindi peale keeranud ning pruulinud musta kange saisoni!

Õlu avaneb paraja pauguga - imekspandavalt vahutab lausa üle klaasiääre, kuigi pudel oli külmkapis pikka aega. Igatahes head esmatunnet selline asi just ei tekita.

Aroom on mustale IPAle omane - röstine, magus-kohvine, vaigune.

Maitse on õllel päris äge - röstiselt hapukas-magus, kergelt soolakas, samas nii mõnusalt siidine - kõik see kirjeldab üht tummist musta IPAt. Saisonilik pool tuleb välja alles maitselõpus, kus on tunda vürtsikat saisoni pärmi koos puuviljase magususega.

See on tõesti üks eksperimentaalne jook ja põnev õllestiil - samas antud juhul on see liigne karboniseeritus jättis õlle lõpu lamedaks, samuti ajas see korralikult pärmikihi sassi. Seega tehniliselt on veel vaja timmida ja antud hetkel vaimustust ei teki.

Kuid kui antud jooki veel edasi arendada, siis mina sooviksin sellise kanguse puhul natukene tugevamat keha - jah, saisoni pärm on juba selline, mis sööb kõik suhkrud ära... aga kui keha on nii kerge antud kanguse juures, siis alkoholine teravus ja röstine intensiivsus pääseb liiga palju maksvusele ja saisoni stiili eripära jääb tahaplaanile.

Hinnang 6+