reede, 1. detsember 2017

Õllevõlur / Pardur Vunts Vahuseks

Sissekanne 884 - Õllevõlur / Pardur Vunts Vahuseks


Helles
5,0 vol

Olin ise hiljuti Hellese õllestiilist vaimustuses ning WLP 838 pärmiga pruulisin ka ise Lõuna-Saksamaale omaseid Munich Hellese õllesid eelmisel talvel. Ja siis kui tuttavatega suvel seda jõime, siis see oli lihtsalt fantastiline suvine janukustutaja - maitsekas, linnaseliselt magus, samas nii kerge ja kuiva olekuga. Super janujook. Just midagi sarnast ootaksin ka Õllevõluri laagerõllest.

Õlle värvus on kerget punaka helgiga kuldne ning valge vahukiht püsiv. Aroom on linnaseliselt hapukas-magus, mõnusalt on tunda klassikalisi Saksa humalaid oma kerge vürtsikusega.

Maitse on see mida ma ootasin - kerge, maitsekas ja korralikult janukustutav. Maitses on stiilile omaselt linnaseline tugev mekk domineeriv, samas kuidagi kerge karamelline olek on huvitav. Lõppmekk on kerge, rohuselt mõrkjas ning taaskord kuidagi vürtsikas-hapukas.

Jah, see siin on lihtne aga maitsekas joogiõlu. See sobib sauna, kuuma suvepäeva või kasvõi toeka prae kõrvale. Ei midagi vaimustavat maitseelamuse osas aga samas absoluutselt mitte midagi ei ole ette heita. See ongi antud õllestiili võlu :)

Hinnang 7+