teisipäev, 21. november 2017

Põhjala / To Øl Cellar Series - Imperial Ginie

Sissekanne 882 - Põhjala / To Øl Cellar Series - Imperial Ginie


Imperial Gose
10.8 vol

Põhjala on 2017-ndal aastal täiesti kreisisid õllesid pruulinud ning Imperial Ginie on selle parim tõestus - imperial gose, mis on laagerdatud tekiilavaadis.

Oi kui mõnus ravimtaimelik aroom levib üle toa. Oranžikas-punasel õllel on superpüsiv valge vahumüts. Aroom on soolakas-hapukas, malbelt ürdiliköörilik.

Maitse on õllel fantastiline - siin on niivõrd palju maitsetasandeid, et esimese lonksuga ei suuda neid kõiki kirjeldadagi. Hapukas-soolakas, õunahappeline, mesiselt karamelline, vürtsikas, kadakaselt kuiv ja lõpuks veel ka vaniljeselt pehme olek. Lõppmekk on tekiilavaadist vürtsikas-kadakane, kuiv ja magus.

Uskumatu õlu - saab seda üldse õlleks nimetada? Aga see on küll ikka fenomenaalne saavutus ja paneb tõdema asjaolu, et me siin Eestis oleme ikka paganama õnnelikud - sest maailma üks parimaid pruulikodasid Põhjala pruulib just siin ja meil õllegurmaanidel on jube hea nende uusi pruule alati proovida saada. Imperial Ginie on täiesti ajuvabalt geniaalne jook!!! Maitsemeeled on piirajas ning näpud püsti!

Hinnang 10+