reede, 27. oktoober 2017

A. Le Coq Imperial Extra Double Stout

Sissekanne 869 - A. Le Coq Imperial Extra Double Stout


IS
7,0 vol

Ohoo, kus A. Le Coq on siia õllenimesse energiat pannud - imperial extra double :D See oli alles selle aasta alguses, kui Pühaste pruulikoda tegi Imperial Extra Double Stouti ning rääkis juurde loo selle õlle ägedast ajaloost. Ja nüüd, pool aastat hiljem on A. Le Coq lagedal täpselt sama looga - ilmselgelt see õllegurmaane ei võlu enam. Aga A. Le Coqi silt antud õllel on väga äge - marketingi tiim on vähemalt asjale pihta saanud. Nüüd peab erinevaid maid väisata nautiv pruulimiseguru toodanguga samale tasemele jõudma.

Aroom on suitsune, metalne ning röstiselt hapukas.

Maitse on suure tegija kohta ülekeskmise hea - mesiselt magus, kange, hakkab hästi pähe ja teeb korraliku pohmaka. Nujah, ega tegelikult midagi suurt muud öelda ei ole - läägemagus, piimaselt tihke ja kuidagi raskelt veniv keemiline mõrkjus. Seda pudelit nüüd küll lõpuni juua ma ei suuda.

A. Le Coq - kui tahate ajalooliselt ägeda õllestiili lugu müüa, siis peab vastava õlle ka tegema - soovituseks võite minna ekskursioonile lähedal asuvasse  Pühaste pruulikotta. Nad räägivad juba täpsemalt.

Kõrvalmärkusena pean tõdema, et kui nüüd antud õllepudel 10 aastaks keldrisse seisma panna, siis võib sellest päris äge asi välja tulla. Sellist arvamust kujundab hiljutine degustatsioon, kus sain proovida 13 aasta vanust Saku jõuluporterit. Nujah, aga hetkel on ikka piss see jook.

Hinnang 4