esmaspäev, 4. juuli 2016

Struise Blue Monk Special Reserve

Sissekanne 582 - Struise Blue Monk Special Reserve


Belgian Strong Ale
10.0 vol
Belgia

Olles läbisõidul Oostvleterenis, Belgias, astusin ligi ka Struise pruulikojale ning õnnestus nii mõnigi nende õlu kaasa haarata. Seekord proovin ära Blue Monk Special Reserve, mis on 3 aastat laagerdunud Prantsuse tammevaatides (õlu valmistati aastal 2013 ning pudeldati 2016).

Õlle värvus on pruunjas-must ning šokolaadiselt pruun vahukiht jätab klaasile paraja mustri. Aroom on uhhhuuuu - siin on tumedad ploomid, kaktuse samakas ning tammise puidu pehme paitus. Super aroom.

Maitse on raske kehaga, karamelline ja magus. Kuid see ei ole likööriselt veniv, vaid loomulik ja kerge omas mahlas. Müstiliselt pehmelt tuleb see tammine ja röstine mekk siit välja ja see on tõesti nauditav. Lõppmekk on taaskord tekiilashotte meenutavalt äkiline ja vürtsikas, kuid taaskord see puidune pehmus maandab kõik maitsed ilusasti. See kombineerub kerge suitsuse, kohvise ja šokolaadise maitsega.

Vot see õlu on ÄGE! Ratebeeri 99 punkti ei valeta - see on suurepärane jook. Ideaalses maitsetasakaalus belgiapäraste nüanssidega kvaliteetne dessert.

Hinnang 10+