neljapäev, 17. märts 2016

Stone Xocoveza Mocha Stout

Sissekanne 503 - Stone Xocoveza Mocha Stout


Sweet Stout
8,1 vol
USA
Ratebeer 99 punkti

Stone Brewing on üks maailma tipp pruulikodasid ning täna proovin ära nende stoudi. Tegelikult on tegemist ühe põneva projektiga - sest USA kodupruulijate seas toimus võistlus, mille võitja õlu pruuliti Stone pruulikojas suures mahus ka kommertsversioonina. Antud õlle esialgne autor oli kodupruulija Chris Banker ning Stonega koostöös nad selle ka avalikkusele kättesaadavaks tegid.

Õlle värvus on stoudile omaselt süsimust ning pruunikas vahukiht on kauakestev. Aroom - ohooo, ma olen täiesti võlutud. See on lihtsalt fantastiline aroom - aitäh selle elamuse eest. Tšilliselt särtsakas šokolaadine ning vürtsikalt kaneeline aroom on lihtsalt suurepärane.

Esmamekk on raske kehaga magus ning vürtsikas - põnevalt mängleb ka vanilline siidisus ning puidune mahe mõrkjus. Edasi areneb see asi siin väga põnevalt - see siidisus ja kakaone pehmus on äge. Lõppmekk on tšilliselt sooja õhkav ning šokolaadivahuselt pehme ja magus. Oi pagan, kui mõnus see on.

See on üks erilisemaid ja põnevamaid stoute, mis ma kunagi proovinud olen. Xocoveza´d ja kõik teised õllejumalad - vot see on kraam mida tasub varuda mustadeks päevadeks.

Hinnang 10+