teisipäev, 22. märts 2016

Must Kuld Kenya

Sissekanne 513 - Must Kuld Kenya


Coffee Porter
7,8 vol

Põhjala üks suurimaid hitte, porter Must Kuld kuulub maailma top50 parima porteri hulka ning see on väga võimas saavutus. Eelmisel aastal tulid nad välja Musta Kulla kirsiversiooniga ning nüüd said nad hakkama kohviporteriga, mis on pruulitud 17 grammi esmaklassilise Keenia kohviga liitri kohta.

Õlle värvus on porterile omaselt must mis must, kuid vahukiht on äge - see on kreemiselt tihke ja šokolaadine. Aroom on täidlane ning lausa kõhtutäitev - värskelt tehtud kohvine ja ergutav, samas siidiselt kakaone ja magus.

Esmamekk on keskmise kehaga siidine ja kohvine - jooks tõesti nagu meelirahustavat hommikukohvi ning loeks selle kõrvale lehest, kuidas Keenia posid jälle jooksevad teistest kiiremini ja kaugemale. Väga mõnus kohvine mekk on kogu maitses domineeriv, kuid lõppmekis on tunne, et sain kogu enda päevase kofeiinivajaduse ka kätte - lisaks on see lõpp mõrkjas ning marjaselt hapukas.

Suurepärane magustoit, mis on üllatavalt kerge juua. Kuigi tegemist on ikkagi üsna kange õllega tegelikult - kui Keenia jooksukoondis selle pudeli kamba peale ära lahendaks, siis usutavasti eksiks nad kõik staadionile ära.

Hinnang 9