kolmapäev, 29. juuli 2015

Veldi ja Tütred, Laeva Kokk

Sissekanne 344 - Veldi ja Tütred, Laeva Kokk

Belgian Ale
5,5 vol

Meie käsitööõllede tegijate hulka on lisandunud uus pruulikoda Läänemaalt - Veldi ja Tütred. Esiti on mõte, et kes krt paneb oma pruulikoja nimeks Veldi ja Tütred. Klaasike hiljem aga mõistan juba natukene rohkem.

Kokku on neil viimase paari nädalaga välja tulnud 5 erinevat õlut ja esimesena võtan ette Laeva Kokk nimelise Belgian Ale. No öeldakse, et kui naine laevas, siis laev põhjas - antud juhul on selle paadiga terve kari tütreid kaasa võetud - ilmselgelt on laeva hukk ootamas :D

Õlle värvus on hägune ja pruunikas, kergelt kreemikas ning mittepüsiv vahukiht. Aroom on oi kui põnev, vürtsikastsitruseline, kommiselt magus ja metsamarjaselt mahlane.

Maitse on magus, kergemapoolse gaasiga, intensiivse ja siidise kehaga. Algul tundus rüübe kui üks lihtne joogiõlu, kuid esmamekk oli petlik. Tegelikult on siin metsamee magusus, mitmekihiline mahlane ja vürtsikas maitseelamus. Ja seda tuleb siiski pisikeste lonksukestega manustada. Lõppmekk on hapukas ja kergelt mõrkjas - pagan, see on hea.

Veldi ja Tütretel on uks pauguga lahti löödud meie õllemaailma. Ma ei tea palju Veldil neid tütreid on, aga kui nad sellise õlle tegemise taga on, siis meestest õllegurmaanidel on küll põlved nõrgad :)

Soovitan sõpradele ning ostan mitu pudelit ka varuks!

Hinnang 9