reede, 29. mai 2015

Muddis Golden Ale v2

Sissekanne 321 - Muddis Golden Ale v2

Moe Õllevabrik
Golden Ale
Pruulitud Raasiku Õlletehases
5,2 vol

Moe Õllevabrik on antud õlle teise versiooniga turule tulnud - muutunud on nii silt, õllevabriku nimi ning ma südamest loodan, et paremuse poole on läinud ka maitse. Sest esimene versioon oli pehmelt öeldes kehv - vt kirjeldust antud pruuli kohta siit.

Õlle värvus on kirkalt selge ja kuldne, vahukiht on peaaegu-üle-klaasi-ääre ja valge. Aroom on seekord kreemine ja magus - kaks sammu edasi esimesest versioonist.

Maitse on kokkuvõttes lihtne ja gaasiline - see õlu on golden ale kohta räigelt üle karboniseerunud. Iseenesest maitsel on seekord rohkem keha, karamelline magusus on läbivam ja omad nüansid lisavad siia elamusele kergelt kõrbenud linnaste mekk, pärmine ja keemiline-liiliaseebi häiriv lainetus. Põnevalt lööb välja lõppmekis tunne, nagu sööks Laysi kartulikrõpse - selline peekoni-sibula-või kombinatsioon - ja see kohe kindlasti ei saa ühe karastava joogi puhul olla plaanitud maitseelamus - ilmselgelt on siin mööda pandud!

Kokkuvõtteks - kerge joogiõlu, mille mull on nii tugev, et segab manustamist. Maitsed on veel nurgelised ning raske on seda õlut pingevabalt nautida. Pigem teist klaasi ei võtaks.

Muddise Pruulikojast - olen nüüd proovinud nelja erinevat õlut nende sortimendist ning pean isikliku kriitlise maitsemeelde põhjal ütlema, et Muddis kandideerib hetkel halvima Eesti käsitööõlle pruulikoja nimele koos paari teise tegijaga. Ma saan aru, tegemist on alustava pruulikojaga - kuid selliste eksperimentaal-läbikukkumistega ei tohi avalikku müüki tulla. Esimene versioon Golden Ale-st oli lihtsalt raharöövlist vesine-mõrkjas rüübe ning IPA oli neil üks überkäkk. Soe soovitus - tooge enda pilootpruule kasvõi Tallinna kodupruulijate kokkutulekutele ning saate väga asjalikku tagasisidet oma toote arendamiseks.

4 õlut ning tõesti, vabatahtlikult ei sooviks ma ühtegi õlut uuesti enam osta ega juua. Need õlled ei kvalifitseeru erilise ega kvaliteetse joogi kategooriasse - hulbivad kuskil Saku ja Kochi-Genika pruulide tsoonis.

Vt lähemalt Muddise pruulide hinnanguid - Golden Ale vs1, Sparkiling Saison, IPA.

Hinnang 5