neljapäev, 30. aprill 2015

Õllenaut Livonia Must Eksport

Sissekanne 291 - Õllenaut Livonia Must Eksport


Baltic Porter
8,2 vol

Õllenaut ja Eesti Vabaõhumuuseum on taaskord pead kokku pannud ning valminud on nende teine ühine pruul (esimene oli Hele Export) - baltic porter stiilis rüübe. Kuna esimene õlu oli neil suurepärane, siis on ka sel korral ootused kõrgel.

Pudel taaskord "vanakooli" ja see on äge! Vahukiht on korralik ning see on kergelt pruunikas. Õlle enda värvus on sügavpruun/must. Aroom on üsna kerge, kohvine ja hapukas.

Wow, maitse on suurepärane - tihke kehaga, kohvine, kleepjas. See areneb edasi magus-hapukalt koos siidise alkoholisoojuse ja värskelt röstitud kohvise mekiga. Vau, järelmekk on magus ja šokolaadine - paras magustoit õhtu lõpetuseks.

Suurepärane rüübe ning Õllenaut ja Vabaõhumuuseum on hakkama saanud millegi imelisega - see on parim baltic porter, mida olen proovinud. Kõik maitsed on tasakaalus, miski ei domineeri, kuid samas on see jook tõsiselt võimas mekkimiselamus.

Hinnang 9


Olles tänase õhtu jooksul kaht keskpärast õlut (Lehe Sõprus ja Viru Õllekõrs IPA) proovinud, siis antud rüübe on täiesti teises dimensioonis - heas, maitsvas ja inspireerivas dimensioonis :)