reede, 19. veebruar 2016

Tanker / Malduguns Spiceman

Sissekanne 477 - Tanker / Malduguns Spiceman


Doppelbock
Eesti/Läti käsitööõlu
6,5 vol

Läti pruulikoda Malduguns on taaskord Eestimaale sattunud ning seekord pruuliti koos Tankeri meestega vürtsikas dobbelbock. Mehed ise rääkisid, et tegemist on kui vedela piparkoogiga. Maitsesin antud õlut jaanuari keskel Maldugunsi tap-takeoveril vaadiversioonis - tol korral oli tegemist üsna värske õllega veel ning erilist emotsiooni just ei pakkunud. Nüüdseks on Spiceman pudelis laagerdunud ning iseenesest peaks laagerõlu paari kuu jooksul seda paremaks siin muutuma.

Õlle värvus on tumepruun, beežikas vahukiht on püsiv. Aroomis on tunda jõuluõhtusööki - selline kergelt hapukas "hapukapsane", samas piparkoogiselt magus ning nelgine. See hapukapsas muutub õlle soojendes siiski hapukateks marjadeks.

Keskmise kehaga õlu on vürtsikas ning linnaseliselt tugev ja magus. Keskmaitses on terve peotäis igasugu erinevaid vürtse - isegi kõrvitsat on tunda. Jõululikult särtsuv maitseelamus lõppeb marjaselt ja hapukalt, samas on tugevalt tunda andmas kaneeli mekk. Lõppmekk on siidine, magus ning vürtsikalt mõrkjas.

Väga hea tasakaaluga jook, mis sobiks jõuluprae kõrvale ideaalselt. Kui tavaliselt öeldakse doppelbock õllestiili kohta, et see on nagu vedel leib, siis Spiceman on tõesti nagu vedel piparkook.


Hinnang 7