kolmapäev, 3. veebruar 2016

Tanker / Kommunalnaya Pivovarnya Külapidu

Sissekanne 473 - Tanker / Kommunalnaya Pivovarnya Külapidu


Robust Porter
6,0 vol / 38 IBU


Tanker on viimasel ajal päris palju ühispruule teinud - hiljutised 2 õlut Maldugunsiga ning superäge SurfWax Mean Sardinega. Nüüd on neil valminud ühispruul Kommunalnaya Pivovarnyaga Sankt-Peterburist.

Õllesildil tegutsevad multifilmilikud Vene karu ning Eesti pääsuke - teevad üheskoos vist õlut. Õlle värvus on tume-tume-tumepruun ehk maakeeli rääkides must mis must. Vahukiht on kreemiselt pruunikas. Aroom on magusalt šokolaadine ning marjane, samas vürtsikas ning kasemõrkjas.

Esmamekk on siidine, oi oi kui kreemine ning marjaselt magus. Maitsenüansse lisandub kuhjaga - piimašokolaad, karamell ja kohviröst. Lõppmekk on pikalt kestev ning kaselehtede mõrkjas ning samas söestunud puutükki meenutavalt vänge.

Väga siidise olekuga magus-mõrkjas õlu, milles domineerib pikk kaseviha mekk. Justkui on tunne, et kaks erinevat ja head õlut on kokku kallatud - üks hea ja siidine porter ning teine omamoodi kiiksuga black IPA? Kui seda kaseviha mekki maha keerata, siis oleks tegemist suurepärase õllega.

Hinnang 7