neljapäev, 25. veebruar 2016

Tanker Armaada - Mosaic

Sissekanne 483 - Tanker Armaada - Mosaic


Single Hop IPA
6,2 vol
Eesti Käsitööõlu

Tankeri Armaada jätkub Mosaic humalaga - tegemist siis ühe humala IPA seeriaga. Õllel on sama retsept, sama kangus, värvus jne, kuid kasutatakse iga kord vaid üht ja erinevat humalat. Esimene neil selles sarjas oli Cascade humalaga ning oli igati mõnus ja värskendav joogiõlu.

Nüüd proovime Mosaic humalat. mis sobib õlletegemisel nii mõruduse kui ka suurepärase aroomi andmiseks. Troopiline ning supermahlane tsitruseline aroom on need, mida mina oma alateadvuses Mosaic humalaga seostan. Ka Tankeri sessionIPA Reloaded peaks valdavas osas Mosaiciga tehtud olema.

Kollakas-kuldne värvus ning valge vahukiht kadus kähku. Aroom on supermahlane, magus ning troopiline, samas kergelt murune ja mõrkjas.

Esmamekk on kerge ja tsitruseline - see mahlane olek aga muutub mänglevalt sidruniliselt mõrkjaks ja puuviljaselt magusaks. Lõppmekk on hoopis männiselt kuiv ja vaigune ning torkiv.

Minu arvates oli Cascade versioon on antud õllest tasakaalukam ning janukustutavam. Ega Mosaicil midagi viga ei ole, lihtsalt mina eelistaksin Cascade.

Hinnang 7