esmaspäev, 1. veebruar 2016

Anderson’s Mr Vader

Sissekanne 472 - Anderson’s Mr Vader

Chili Stout
7,0 vol
Pruulitud Lehes

Anderson’s pruulikojal on valminud talviselt soojendav tšilli stout. Lisaks apelsinikoore kasutamisele, laagerdati antud õlut ka Red Label’i ja Cointreau sees leotatud tammelaastudel. Tundub igati põnev sissejuhatus õllele ning meeled juba töötavad.

Õlle värvus ikka täitsa must kohe, šokolaadine vahukiht kadus kiiresti. Aroom on šokolaadine ning tõesti tammiselt tummine ja vaniljemagus.

Ohoo, maitse on lihtsalt suurepärane - esmalt tundub kerge ja kohvine, kuid siis muutub kogu maitseelamus venivalt raskeks. Tumedale šokolaadile omaselt mõrkjas, samas magus ning siidine. Tumedate linnaste röst on küll kergelt hapukas, kuid imelisel kombel on see jook kuidagi ilgelt raske ja samas ka supermõnusalt joodav. Järelmekk on vaniljemagus ning šokolaadiselt plahvatav. Peale kolmandat lonksu on keelel tunda ka kerget tšillimekki - kuna ma ise suur tšilliõlle fänn pole, siis ega ma väga ei igatsegi seda siin.

Suurepärane maheda olekuga õhtune magustoit - nüüd tuleb siia 7 vol juurde keerata ning vahakael peale panna ning siis oleks tegemist nagu ühe Põhjala pööninguseeria õllega.

Kiidusõnad Anderson’si pruulmeistritele! Olete väga ägeda õllega hakkama saanud.

Hinnang 9