pühapäev, 3. jaanuar 2016

Tanker Külmale Maale

Sissekanne 447 - Tanker Külmale Maale


Mint Stout
8,5 vol

Tankeri pruulikoda on talvisel lainel ning nüüdsete kargete ilmade puhuks proovin ära nende Külmale Maale - suuremad õllefännid tõdevad, et see jook on juba proovitud eelmisest aastast, kuid tegelikkuses oli 2014. aasta versioon tehtud mustlasena Õllenaudis, kuid uus versioon nende enda pruulikojas juba (ja õige stoudi pärmiga). Vt eelmise aasta kirjeldust siit.

Õlle värvus on süsimust, tumešokolaadine vahukiht on püsiv ja jätab klaasi seinale tihke mustri. Aroomis on tunda piimašokolaadine magusus koos kerge kakao mõrkjuse ning pehme piparmündi mekiga.

Maitse on õllel raske kehaga piimakakao ning After Eight fäänsikommide kombinatsioon. Siidiselt pehme kehaga joogil on tunda tumedate linnaste röstist mõrkjust, mis balansseerib kohvise hapukuse ja magususega. Lõppmekk on kui piparmündi komm - värskendav ja suunurki ülespoole tõstev. Alkoholi  kangust pole pea üldse tunda :)

Tanker on nüüd küll valmis saanud ühe SUUREPÄRASE joogi külma ilma vastu võitlemiseks. Ning tumedate õllede suure fännina on mul hea meel tõdeda, et tegemist on ühe parima õllega, mis Eestimaa pinnal tehtud!

Eelmise aasta versiooniga on antud õlu kindlasti pehmem, siidisem, vähem hapukam (röstiste linnaste hapukat mõrkjust on vähem) ning balansseeritum.

Tegemist on väga mõnusa nautimisõllega - võta klaas koos kaaslasega ning naudi väikeste lonksudega. Viimased kaks minu poolt proovitud Tankeri õlut on olnud lihtsalt suurepärased ning olen hinnanud mõlemaid maksimumpunktidega - hea töö (teine 10 punkti õlu oli Hallucination)

Ka enda sünnipäeva peol pakkusin antud õlut ning nii suuremad kui ka väiksemad käsitööõlle fännid kukkusid pikali selle maitseelamuse peale. Kiideti taevani!

Hinnang 10