laupäev, 23. jaanuar 2016

Sori Great Scott

Sissekanne 461 - Sori Great Scott


Belgian Ale
5,1 vol

Sori Pruulikojal on siin õnnestunud viimaste kuude jooksul uus investeerimise round kokku saada ning oma tehast on nad Tallinnas hoogsalt laiendanud.

Sorri, Sori, aga teie õlled on siiamaani ikka üsna kehvakesed olnud - loodetavasti tänane Belgian Ale muudab mu arvamust.

Õlle värvus on kargelt kuldne, valge vahukiht kadus väga kiiresti kirmeks. Aroom - hehee, kas te teete nalja, siin aroomis küll mingit belglast ei ole. Kõige tavalisem Citra dry-hop aroom ja selline aroom on igal kodusel pruulijal. Kodustel versioonidel muidugi ei ole sellist keemilist tsitruseseebi lõhna.

Õlle maitse - väga kerge olekuga, vesine-mõrkjas ning magus jook. Mingil põneval põhjusel  puuduvad maitsel tõsised arengufaasid - esmamekk ning siis juba kaob kogu maitse kestva magusa ja keemilise meki taha. Tegemist on täiesti tavalise Pale Ale stiili õllega - kerge joogiõlu kuid kogu maitse on kuidagi sassis-vusser-jama. Seega stiilist möödapanek on siin olnud korralik - "Belgia" on õllemaailmas nii püha sõna, et seda niisama küll ei tohiks kasutada! Ma arvan, et isegi ärimehed peaksid seda ju teadma?

Sorri - ei olnud nauditav!


Hinnang 5