laupäev, 30. jaanuar 2016

Pihtla Kolm Venda

Sissekanne 470 - Pihtla Kolm Venda


IPA
6,5 vol

Pihtla Õlleköök tähistas eelmisel aastal oma 25. tegevusaasta juubelit. Selleks puhuks pruulisid nad kolm eriõllet - Viljapuna, Ingveriõlu ning Porter. Uut aastat on nad alustanud ühe toreda IPAga, mil nimeks Kolm Venda.
Kaugelt vaadates oli sildil kui hunnik minikapsaid ja esimene mõte - et kes krt kapsaõlut küll teeb? Õnneks siiski tegemist humalakäbidega ning seetõttu taandus esialgne hirm antud õlle joomise ees.

Õlle värvus on kuldne, valge vahukiht on väike aga see-eest tubli ning püsiv. Aroom on väga võimsalt tsitruseline ja värske, samuti ka magus, barbarissikommine.

Väga kerge kehaga, super-mahlane ja tsitruseline jook. Keskmaitses annab tunda mõnus linnaseline tugevus ses õlles - karamelliselt magus olek. Lõppmekk on aga väga huvitavalt kuivaks jäänud - jah, oli magus ja karamelline, kuid kogu maitseelamus läks kiiresti üle tsitruseliselt kuivaks ja värskendavaks.

Suurepärase maitsetasakaaluga kerge joogiõlu - SUPER! Kolme Venna vahel siiski ei tasu jagada - võtke parem kolm pudelit, sest see pudel sai ka üksinda väga kiiresti otsa.


Hinnang 9