teisipäev, 19. jaanuar 2016

Pääväkeste Oda Viskava Öökulli Poeg

Sissekanne 458 - Pääväkeste Oda Viskava Öökulli Poeg


IPA
Pruulitud Genikas
6,9 vol / 52 IBU

See on nüüd küll üks keerulise nimega pruulikoda ning õlle nimi - kujutan ette baaridaami imestust, kui veidi švipsis härramees üritab endale uut Pääväkeste õlut tellida. Igatahes uus ja ametlik mustlaspruulikoda Põlvamaalt on meie turule jõudnud - esimese pruuli tegid nad Genikas.

Õlle värvus on häguselt kuldne, valge vahukiht on püsiv. Aroom on tsitruseline, kerge mangone ja siis kuidagi räpaselt plastikune.

Ka maitses on tunda troopilisi puuvilju, linnaseliselt magus põhi mängleb kuiva mõrkjusega. Lõppmekk on sidruni kuiv mõrkjus - kuid kuidagi sassis on mekk, mis keelele jääb. Kodupruulilikult lohakas ja must.

IPAks ma seda õlut ei nimetaks, pigem üks tavaline Pale Ale, kus on mõrudushumalaid natukene liiga palju läinud. IPA´le kohane  värskus ja mahlasus on kuhugi Genika kahtlastesse voolikutesse ja ühendustesse kinni jäänud.

Kuid peab nentima, et arenguid on näha Genika pruulikojas - seekord ei ole kogu pruuli metsa keeratud ülekarboniseeritusega ning Genika tavaline mustuse, vana heina kirbe maitse on vaid kergelt tagaplaanil tantsu löömas.

Siiski teist pudelit vast ei jooks.


Hinnang 6