esmaspäev, 28. detsember 2015

Vaat Aastapäev

Sissekanne 444 - Vaat Aastapäev


Pruulitud Must Lips Pruulikojas
Belgian Dubbel
7,5 vol / 18 IBU

SIP Õllepood on vast pealinna kõige populaarsem õllepood ning oma tegutsemisaasta esimeseks sünnipäevaks pruulisid nad ühe belgiapärase talvise soojendaja. Põnevaks teeb asjaolu, et õlle pruulisid Vaat õllemeistrid  ning action toimus täiesti uues pruulikojas - peagi turule jõudev Must Lips. Üsna riskantne otsus, et pruulikoja esimene pruul enda kanda võtta. Loodame, et see risk õigustab end.

Õlle värvus on pruunikas-hägune, kreemine vahukiht on küll sõrmepaksune, kuid kaob loetud sekunditega. Pärmikiht pudeli põhjas on väga liikuv ning seetõttu läheb päris palju õlut raisku. Aroom on belglastele omaselt karamelline, vürtsikas-magus ning alkoholiselt estrine.

Ohh, see jook siin klaasis on ikka tugeva keha ning kestva magususega. Särtsakalt mängleb maitses ka peenike mull ja teeb pidulikumaks antud jooki - ikkagi sünnipäev ju!. Õlle soojenedes intensiivistub karamelline ja vanilline magusus, juurde tuleb kamašokolaadine siidine nüanss. Üsna tuntavalt annab endast märku ka seest soojendav alkohol.

Põnev jook talvisesse perioodi - minu arvates vajab see jook natukene laagerdumist ja seejärel hindaksin selle suurepäraseks.

Hinnang 7