esmaspäev, 21. detsember 2015

Tanker Hallucination

Sissekanne 438 - Tanker Hallucination


Imperial Pale Lager
7,6 vol
Ratebeer 97

Õllesõbrale on see jõuluaeg üks tihe aeg - pruulikojad võtavad kõik kogu sügise hoogu ja siis pühade aegu annavad suurel hulgal uusi ja eriti ekstravagantseid jooke välja. Ning täna õhtul on minu lauale jõudnud nendest ekstravagantsetest jookidest vast üks kõige segasem ja hullumeelsem projekt - Imperial Pale Lager, kuhu on meeletus koguses humalaid aroomiks lisatud.

Silt on taaskord Tankeril kunstipärane, peale paari pudelit tõesti lausa hallutsinatsioone tekitav (no nagu ntx see pilt siin vasakul).

Valge vahukiht kaob üsna kiiresti ning õlle värvus on kuldne ja kergelt hägune. Püüan aroomi tunda, tõmban kopsud õhku täis ja seejärel saan lihtsalt jalaga näkku. See aroom on nii võimas - apelsini värskus, mangone magusus ning männine mõrkjus ja see kõik on kuubis. By far kõige võimsama aroomiga Eesti käsitööõlu.

Esimene "humalamürgitus" on üle elatud ning nüüd asun jooki maitsma. Uhuuu, see paneb huilgama ning samas imestama - kui palju on võimalik ühte jooki humalaid panna? Mõrkjas-mahlane maitse areneb magusalt - meenutaks kui magusat rosinakooki aga siis saab taaskord karm reaalsus võitu - greibine kuiv mõrkjus lõpetab hallutsinatsioonid ning see jääb pikalt suud parkima.

Tegemist on siidise keha, väga kerge joodavuse ning üliräige humalakontsentratsioonilise joogiga. Kõrge alkoholisisaldus on täiesti ära peidetud. Humalahullud - jookske tormi, sest antud õlu saab poes küll kiiresti otsa (sama väidan ka Tankeri selleaastase mint stoudi kohta - Külmale Maale on sel aastal veel siidisem ja lihtsalt suurepärane magustoit pühadeaega).

Hinnang 10 (esimesed maksimumpunktid Tankeri pruulikojale)!