teisipäev, 29. detsember 2015

Pühaste Lumepimedus

Sissekanne 445 - Pühaste Lumepimedus


Nisu IPA
6,5 vol / 60 IBU
Pruulitud Lehes

Pühaste on aktiivselt ikka veel tegutsems mustlasena ning seekord on neil valminud nisuIPA - taaskord pruulisid nad selle Lehe Pruulikojas. Lund veel Eestimaal ei ole - seega paras lumepimedus on tõesti meie maad katmas :)

Õlle värvus on kirkalt kollakas-kuldne, valge vahukiht kadus jube kähku (olen seda viimaste Lehe õllede puhul tähele pannud ning paaril korral on see mulli väljajooksmine rikkunud maitseelamuse). Aroomis domineerib puuviljane värskendav ning magus aroom. Kergelt ka männine mõrkjus koos sidruni särtsakusega.

Maitse on humalane, oi oi kui mõrkjas-mahlane jook see on. Mõrkjus tõmbab silma natuke vidukile, kuid viimasel hetkel see magus mahlasus päästab. Järelmekk on rahulikum - on tunda mõnusalt magusaid rosinaid, karamelline ning põnevalt vürtsikas. Pikalt jääb keelt parkima männine mõrkjus, kuid samas on tunda suviste maasikate tummisust.

Esmalt tundus see jook ikka raske kehaga ülevõlli IPA, kuid lõppudelõpuks siiski arenes üsna mahedalt ja meeldivalt. Hea ja mõnus joogiõlu - loodetavasti toob ka lume ning saab lõpuks suusad alla (ps, kui jood, siis ära suusata)

Ning ma ei jõua ära oodata aega, mil Pühaste alustab tootmist täitsa enda pruulikojas!

Hinnang 8