kolmapäev, 9. detsember 2015

Pühaste Dekadents

Sissekanne 435 - Pühaste Dekadents


Imperial Stout
10,0 vol
Pruulitud Õllenaudis

Pühaste on sel sügisel olnud väga aktiivne mustlane - juba viies õlu ning enamasti on need valminud Lehe Pruulikojas. Pühaste Dekadents aga pruuliti Õllenaudis ning kuuldavasti on selle õllele iseloomu andmas rosinad ning rummi sees leotatud vanillioad.

Pühaste silt on tavapäraselt kunstipärane ning silmatorkav. Pruunikas vahukiht kadus kiiresti kirmeks. Aroom on õllel kui üks intensiivne šokolaadikook vaniljekastmega, lisaks juurde veel vürtsikaid rummiseid nüansse.

Uhh, maitse on üliraske ja veniv - räigelt šokolaadine, kreemine ja siidine mekk ning sellele tõesti järgneb rummine ja alkoholine/vürtsikas olek. Huvitav, kuidas nii kange õlu on nii kergelt joodav? Alkoholi on tunda vaid lõppmekis, kui on tunda, et kurk on soe ja mõnus. Antud õlu sobib kahekesi juues õhtuseks magustoiduks - väikeste lonksudega nautimiseks.

Hetkel on jook nõks liiga magus ja liköörine ning seetõttu võtan punkti võrra hinde alla. Poole aasta pärast peab uuesti proovima ning vaatama, kuidas see jook on arenenud. Potentsiaali on Dekadentsil küll ja veel.

Hinnang 9