esmaspäev, 21. detsember 2015

Hopster Hercule

Sissekanne 439 - Hopster Hercule

Pruulitud Lehes
Belgian Dubbel
7,0 vol

Dubbeleid on Eestis veel vähe tehtud - minu  mäletamist mööda vaid Raba mustlaspruulikoda on teinud Pipramari ning see oli küll suurepärane. Hopster on valmis saanud tugeva dubbeli, mis ei kahvatu ka verivorstile vastu astudes.

Õlle värvus on dubbelitele omaselt merevaigune, kreemikas vahukiht kadus hetkega. Aroom on üsna nõrk - õrnalt tajutav karamelline ning rosinane olek on siiski meeldiv.

Esmamekk on õllel hapukas-särtsakas ning karamelliselt magus. Keskmise kehaga jook aga sealt maalt areneb edasi kergelt - karamelline ning leivaselt hapukas maitse on meeldiv. Kuid siis on siin mingisugune suur jama - järsku viskab minu rahulikku maitseelamusse sisse kummalise kummise-meditsiinilise-mõrkja meki ja see nüüd küll siia sobilik ei ole.

Paari minuti pärast mõistan, et antud maitseviga on vist tehnoloogilise apsaka tõttu tekkinud - sest  õlle karbonisatsioon on muutunud hetkega täiesti lamedaks. Sellist muudatust retsepti küll keegi sisse ei ole kirjutanud - pigem arvaks, et see on möödapanek pruulimisel.

Esmamekk oli õllel väga hea, kuid antud positiivse emotsiooni hoidmiseks peaksid õlle ära jooma u minuti jooksul ja sealjuures lõppmekki mitte tähele panema. Kahju, sest Hopsteri eelmine õlu oli ju suurepärane (Pearu IPA).

Hinnang 5