neljapäev, 26. november 2015

Tanker / Mean Sardine Surf Wax

Sissekanne 424 - Tanker / Mean Sardine Surf Wax


Double IPA
9,99 vol

Tankeri pruulikoda on juba suvisel lainel - valminud on surfiteemaline õlu. Sildil ilutsevad bikiinides neiu, surfav Elvis ja kookospähklid - kõlab paljulubavalt. Antud õlu valmis neil koostöös Mean Sardine pruulikojaga Portugalist.

Tegemist on siiamaani kangeima ametliku Tankeri õllega - 9.99 vol. Õlle värvus on häguselt oranžikas, sõrmepaksune valge vahukiht kadus kiiresti kirmeks. Aroom on eksootiline - kookos, mango, tsitrusviljad ja värskendavalt mahlane olek.

Maitse on esialgu keskmise kehaga, mõrkjas-hapukas-mahlane. Edasi areneb aga see kõvasti raskemalt - tugevalt magus-mangone, särtsakas, kuid samas paitab  pehme kookos ilusa sõidu eest. Kuid sellega see surfilaine ei rahune - lõpp on mandariiniselt mahlane, magus ja mõrkjas. Humalaid on siia ikka heldelt sisse pandud - samas on see tasakaalus ning peab nentima, et kookos sobib siia väga hästi.

Suvine jook see ei ole - pigem sobib see talviseks soojendajaks ja seda olukorras, kui tuleb suveigatsus peale. Intensiivne jook, aga samas nii  kergesti joodav sellise kanguse kohta. Tankeri pruulmeistrid on Õela Sardiiniga ühe hea joogi valmis saanud.

Tegemist on limiteeritud pruuliga, kuna pool laari läks ka Portugali õllegurmaanidele mekkimiseks - seega kui õlu meeldib, siis tasub  külmadeks talveõhtuteks endale paar pudelit kõrvale panna.

Hinnang 9