esmaspäev, 30. november 2015

Pühaste Hõbevalge

Sissekanne 428 - Pühaste Hõbevalge


Pruulitud Lehe Pruulikojas
Old Ale
8,0 vol

Pühaste on  enne enda pruulikoja avamist veel aktiivselt mustlast mängimas. Lehe Pruulikojas valmis hiljuti juba nende kuues õlu - seekord stiiliks old ale. Põnev on fakt, et ka Õllenaut hiljuti tuli old ale stiilis õllega välja ning nüüd on suurepärane võimalus neid võrrelda.

Õllesilt on taaskord Pühastel äge - kohe näha et kunstnikuhingega inimene on asja taga (1:0 Pühastele võrreldes Õllenaudiga). Õllel on värvus oranžikas ning kerge punase helgiga, kollakas-kreemine vahukiht on tihke ja püsiv. Aroom - linnaseliselt magus, karamelline ning ploomiveiniselt hapukas.

Esmamekk on õllel üsna massiivne - tihkelt magus ning karamelline, samas väga mõnusalt mõrkjas. Edasi areneb maitse mahlasemalt ja tummisemalt - tsitruseline, kuid samas ka kuidagi puiduselt mõrkjas. Õllel on puhas ja kerge maitselõpp ning see mulle meeldib. Esimest korda annab endast märku kõrge alkoholisisaldus - kurk muutub soojaks ning mõnusalt suriseb keeleotsal.

Väga kergesti joodav õlu - ning samas nii ohtlik. Maitse on tummine ja mahlane. Kiidusõnad Pühastele - simest korda võib öelda, et te ei ole humalatega üle piiri läinud - igati nauditav ka laiemale ringile. Õllenaudiga võrreldes on Pühaste old ale pehmem, vähem siirupiliselt magus ning alkoholimaitset peitvam.

Pühaste on peagi välja tulemas enda esimene imperial stoudiga (nimeks Dekadents) ning kuna see on üks mu lemmikstiile, siis on mul eriti hea meel.

Hinnang 8