laupäev, 28. november 2015

Hopsolu Promeneerija

Sissekanne 425 - Hopsolu Promeneerija


Pruulitud Genikas
American Pale Ale
5,0 vol

2015. aasta suvel tuli uusi mustlaspruule turule pea iga nädal. Üks nendest oli Hopsolu ning alles novembri kuus õnnestus nendele õllele lõpuks pihta saada. Olgem ausad, ega ma väga positiivselt meelestatud ei ole, kui uus mustlaspruul teeb heledat ja lahjat õlut Genikas. Tavaliselt suudab Genika tehnoloogiline saamatus ning slaavilik pohhuism õlleloomise lõpptulemuse ikka täiesti ära rikkuda. Kuid proovime ning hindame.

Pudelit avades ei üllata mind miski - taaskord vahutab Genikas loodud õlu üle klaasiääre ning see vaht on täiesti püsimatu. See tähendab, et õlu on jooma asudes alagaseeritud ning lame. Õlle värvus on helekuldne ning aroom on linnaseliselt hallitama läinud hein. Ja see aroom ei üllata - ennegi Genika selliseid õllesid teinud.

Maitse - alakarboniseerunud, must ja heinane. Jah, on mahlane ja mõrkjas, kuid see mustus rikub kogu elamuse. Tavaline Genika käkk ning uue mustlaspruuli keskpärane sisenemine meie turule. Ma absoluutselt ei ütle midagi halba Hopsolu pruulmeistrite kohta - olite ullikesed ning tegite esimese ja kõige odavama pruuli seal, loodetavasti õpite ning oskate siit edasi liikuda.

Väga halb - ei soovita isegi vaenlasele.

Hinnang 3