laupäev, 28. november 2015

Anderson’s Knight Ryeder

Sissekanne 426 - Anderson’s Knight Ryeder


Rye Ale
6,4 vol
Pruulitud Lehes

Anderson’s on välja tulnud enda viienda ametliku õllega ning esmakordselt pruulisid nad Lehes. Huvitav, et Lehe on viimasel ajal väga palju mustlaspruule vastu võtnud - tundub, et Eesti turg on nende toodangust küllastunud (järeldan seda puhtalt visuaalselt hinnangust, sest õllepoodide vanaks läinud õllede soodusriiulites näen vaid Lehe ja Õllenaudi toodangut). Kuid siiski Anderson’si seisukohalt kiidan, et võeti ka uus pruulikoda Genikale vahelduseks.

Õlle värvus on tume-punane-pronksine, kollakas-kreemine vahukiht on tihke ja püsiv. Aroom on joogil leivane, magus-linnaseline ning karamelline.

Maitse on täidlase kehaga vedel ja karamelline magustoit - õlijas ning jõululikult paitav. Ai pagan, esmamulje on sellest suurepärane. Edasi areneb maitse mahlakamalt ning maitsekalt. Järelmekk on tammiselt parkiv ning karamelliselt siidine - ja see maitsekombinatsioon on tasakaalus!

Kergelt häirib alakarboniseeritus ning metalne mekk lõpus, kuid Anderson’i eelnevate pruulidega on tugev samm edasi! Kiidusõnad!

Hinnang 7