pühapäev, 4. oktoober 2015

Sori Havana Gose with Lime & Mint

Sissekanne 388 - Sori Havana Gose with Lime & Mint


Eesti
Gose
4,6 vol

Sori Pruulikoda Tallinnas on hetkel väga tegusad - laienevad hoogsalt oma tehases ning sortiment on samuti juba üsna lai. Kahjuks peab tunnistama, et õllede kvaliteet  on olnud keskpärane või alla selle ning seetõttu on kuidagi halb mekk juba küljes sel Sori pruulikoja nimel. No loodame, et tänaõhtuse ekstreemse laimi-piparmündi gosega suudavad nad mind veenda vastupidist arvama.

Õllesilt on äge - Kuuba sugemetega revolutsiooniline disain. Õlu avanes väga vaikse susinaga, valge vahukiht kahanes hetkega olematuks. Õlle värvus on uduselt kuldne - kahjuks õlle põhjas olevad suured jäägid (pärm ja äkki isegi veel laimi?) rikuvad juba enne joomist tuju. Pea neljandik pudelist läks raisku seetõttu, et põhjas hulpis seda kraami lihtsalt nii palju.

Aroom on soolakas laim ning kerge nüansina ka aniisi. Esmamekk on väga kerge ja lame. Kuid ohh, mis jubedus siin maitses on - köömned!!! Ja see on eemaletõukavalt vastik! Maitses on laimi ning piparmünti - kuid selline vänge maitsetaimelik intensiivus rikub maitse. Võtsin ka teise lonksu ning nüüd olid need maitsed kuidagi väga tehislikud ning süda läks väheke pahaks. See ei ole õlu.

Jah, see on üks halvimaid õllesid, mis kunagi saanud olen - kindel kraanikausist allavoolamist väärt kraam. Perkele, Sori - see nüüd teeb küll häbi Eesti käsitööõllede mainele. Kuna avate sel nädalal ka uue investeerimisroundi oma ettevõtte laiendamiseks, siis soovitaksin esmajärjekorras endale palgata üks teadmistega pruulmeister - sest esimesed 6 õlut on tõestanud, et 2 ärimeest ju õlut teha ei oska!

Hinnang 2