teisipäev, 20. oktoober 2015

Lükati Imperial Black IPA

Sissekanne 396 - Lükati Imperial Black IPA 

 
Black IPA
8,5 vol / 100+ IBU
Pruulitud Genikas

Lükati pruulikoda on turule tulnud oma teise õllega - esimene katsetus oli neil Opia nimeline IPA ning igati nauditav jook (vt hinnangut siit). Seekord on nad vahetanud nii õlle värvi kui ka pruulikoda, kus õlu valmis tehti.

Õlle värvus on tumepruunikalt must, pruun vaht on matsakas ja püsiv. Aroom - kamaluga röstitud linnaseid - kirbene ja kohvine, samas on üllatavalt marjane ning tsitruseline. Humalate aroom jääb pigem tahaplaanile.

Maitse on joogil esialgu magus ja mahlane, seejärel tsitruseline, kuidagi karamelliselt magus ning alkoholisoe. Järelmekk on tuhane ja mõrkjas - oih kui vänge. Röstitud linnaste üledoos on suu tõsiselt happeliseks muutunud ning see küll nüüd meeldiv ei ole. Hambad krigisevad ning tahavad suust ära hüpata - ühte malbesse ja pehmesse pale ale klaasi pigem.

Suures plaanis üsna joodav õlu - kuid kõik tundub natukene üle vindi keeratud - liiga röstitud, liiga magus ja kleepuv, liiga alkoholine ning liiga happeline. Kuid huvitav on see, kuidas kreemjas keha ning mõrkjas särtsakus siin omavahel enam-vähem kooskõlas on. Huvitav kooslus ning hea mõte - kuid üldjoontes peab retsept veel väikese arenduskuuri läbi tegema.

Õlle soojenedes on see kreemine-suhkrune-kleepjas mekk veel intensiivsem ning kahjuks tõmbab ühe hindepunkti allapoole.

Hinnang 6