pühapäev, 11. oktoober 2015

Lehe Suur Paks Mastif

Sissekanne 392 - Lehe Suur Paks Mastif


Barley Wine
9,6 vol

Mul on hea meel tõdeda, et taaskord on üks Eestimaine barley wine stiilis "õlu" meie turule tulnud. Lehe Pruulikoda pruulis antud õlle juba eelmise aasta sügisel ning nüüd on jook laagerdunud stiilile omaselt vähemalt aastakese. Eesti pruulikodadest on vaid Põhjala teinud odraveini (Odravein 2015) ning kuuldavasti peaks Põhjala lähinädalatel välja tulema ka antud õlle Bourbon Barrel Aged versiooniga.

Kuid nüüd siis Lehe odraveini juurde - tegemist on tõelise rariteediga! Naised saunas rääkisid, et Eesti turu peale jagati laiali vaid 240 pudelit antud jooki - ülejäänud jäid veel laagerduma ning äkki ka kuhugi põnevasse vaati seisma. Tegemist on õllestiiliga, mis tahab kaua seista - seetõttu, kui võimalik, ostke kohe 2 pudelit. Paari aasta pärast on tegemist hoopis teise joogiga.

Pudel avanes vaikse susinaga, õlle värvus on hägune ning hallikas-punane. Aroom on mõnus - karamelline, virsikumoosine, tihke ja alkoholisoe. Kergelt ka hapukas ning kogu selle kompoti koostöös paneb tõesti neelud käima - ole sa siis paks või kõhn :)

Maitse on likööriselt veniv, karamelliselt magus ning uhhhhh, külmavärinaid tekitava hapuka-mõrkja kombinatsioon - ning see on lihtsalt SUUREPÄRANE! Järelmaitse on pigem kuiv, mõrkjas - kuid mõnusalt soojendavalt alkoholine.

Minu arvates on tegemist suurepärase joogiga - kuid peab tõdema, et aastakene seismist teeks vaid head sellele joogile. Just seetõttu panen ka enda keldrisse 2 pudelit seisma - ühe avan aastakese pärast ning teise natukene hiljem.

Hinnang on tegelikult hetkel 9,5, kuid ümardan ülespoole. Sest päris kindlasti on aasta pärast see lihtsalt fantastiline jook. Kiidusõnad Lehele ning loodetavasti on Põhjala Odravein 2015 Bourbon BA samavääriline.

Hinnang 10


Vaata Eesti käsitööõllede ülevaatlikku tabelit siit, lisaks on sealt kättesaadav ka müügikohtade informatsioon. Meie tegemistel hoia silm peal Facebookis.