laupäev, 5. september 2015

Uba ja Humal 2. Pilsner

Sissekanne 370 - Uba ja Humal 2. Pilsner


Australian Pilsner
4,6 vol / 30 IBU
Pruulitud Raasiku Õlletehases

Uba ja Humal õllepood on valmis saanud oma teise pruuliga (esimene oli amber ale, mis pruulitud Õllenaudis) ning seekord valiti õllestiilis pilsner. Noh selline hele ja lahjemapoolne õlu, mida mehed hommikuti bussijaamas pohmaka edasilükkamiseks tarbivad. Loodame, et Raasikul tehtud joogike on suurem maitseelamus :)

Ok, juba jooki avades on aru saada, et Raasikul tehtud - mingi jama peab ikka olema enne õlle proovimist. See õlu oli mul külmkapis oma nädalajagu - ning nüüd avades purskas see pudelist välja - not nice!!!

Õlle värvus helekollane, valge vahukiht on metsik ning püsimatu ning tänu sellele, et oli ülekarboniseeritud, siis sain vaid u kolmandiku pudelist välja valada ja ülejäänud jook segunes silmnähtavalt pärmikihiga. Päris sitt lugu oma poes sellist firmaõlut müüa :)

Aroomis on selline hapukas mekk, nagu rabarber - rohkem meenutab Saku originaali aroomi, kui käsitööõlle aroomi. Vaatame, kas maitse on enamat, kui õllelaadse toote aroom.

Njah - maitse on sama mis aroom. Täitsa aus olla, siis tegemist on paraja käkiga - ülekarboniseerunud, hapukas-mõrkjas ja vesine. Iseenesest tsitruseline mõrkjus ja mahlasus on värskendavad - aga jah, kogu maitseelamus on rikutud pisikeste detailide tõttu. No tegelikult mis pisikesed detailid - 2/3 õllest on ju rikutud!

Usun, et bussijaamas mehed pohmakale peale küll rüüpaksid seda õlut. Mina isiklikult ei võtaks uut klaasi.

Hinnang 3