laupäev, 19. september 2015

Tanker Masinaõli

Sissekanne 375 - Tanker Masinaõli


Black IPA
6.66 vol / 150 IBU

Tankeris on valminud koostööprojekt Heavy Metal bändiga, mil nimeks Herald. No bändimehed mingisugust sidruniga nisuõlut ei joo, see on igale pehmolegi selge. Seetõttu pruuliti üks vinge ja kange (ohh imet, täpselt 6.66 vol) must IPA.

Õllesilt on atraktiivne - Tankeri stiil on alati äratuntav ning põnev. Õlle värvus on punaka helgiga must, pruunikas vahukiht on tihke. Aroom - uhh, siia on tõesti mitme partii jagu humalaid sisse pandud. Mõrkjas-rohune aroom, kuhu on näpuotsaga ka mingi vürtsikas element sisse pandud.

Hapukas-mõrkjas esmamaitse areneb kiiresti suus möllavaks hard-core reiviks. Humalate mõrkjus on ikka räige - igal hoppy headil on näpud püsti. Tavalisele inimesele tänavalt on see aga humalamürgitus ning maitsemeeled on täielikus blokaadis. Õnneks areneb maitse aga siit hoopis sujuvamalt - suhu tekib siidine ja kakaone maitse - no eks iga heavy mees ei suuda ju kogu aeg karm olla - nüüd on nad oma meigi maha võtnud, juuksed ära kamminud ning sulistavad vaikses mullivannis. Just selline mahenemine toimus ka maitses - kuid sellega asi ei lõpe. Järelmekk on taaskord karmilt mõrkjas ning kakaoselt kuiv.

Hinnang 8