esmaspäev, 21. september 2015

Sori Dark Humor Club

Sissekanne 378 - Sori Dark Humor Club


Imperial Stout
8,0 vol

Tallinnas baseeruv Sori Brewing tulistab uusi õllesid välja kui laudu Vändra saekaatrist. Seekord on poodidesse jõudnud Dark Humor Club imperial stout - 2014. detsembris sain proovida ka antud õlle proovipartiid ning nüüd hea võrdlusmoment.

Silt on küll maailma kõige igavam - Sori Brewing on siiamaani minu, kui õllesõbra jaoks olnud vaid marketing projekt, siis eeldaks et vähemalt välimus oleks äge (sest jooki ei ole ju olnud). Loodame, et seekord õlle maitse jõuab uhkele turunduse kvaliteedile järgi.

Õlle pruunikas vaht kadus kiiresti kirmeks, aroom on kohvine ja vanilje-magus.

Maitse on keskmise-raske kehaga hapukas-mõrkjas (röstitud linnastest vast), nüansse lisavad kakaone siidisus ja tšilline särtsakus. Aga alkoholimaitse on vängelt üle karjumas kogu õlleelamusest - ossa rsk, jooks nagu Laua viina pitsi koos kohviga. Ja see on vast kõige suurem solvang ühele stoudile :)

Tasakaalust väljas joogiga on tegemist - liigne alkoholiintensiivsus (ja selline terav alkohol, mitte soojendav) ning mõrkjus rikuvad kogu maitseelamuse. Maitset on küll püütud päästa kakaoubade, burboni ja espresso lisamisega - aga kui õllepõhi on saast, siis seda juba ei peida. Millegagi on siin mööda pandud, tundub kui üks esimesi kodupruuli katsetusi - teist pudelit MITTE MINGIL JUHUL EI JOOKS!

Ei kiitos, en juo mitään muuta

Hinnang 4