teisipäev, 15. september 2015

Pühaste Kaleidoskoop

Sissekanne 374 - Pühaste Kaleidoskoop 


Double IPA
8,5 vol / 70 IBU
Pruulitud Lehes

Õlle kirjeldus: kolmekordselt kuivhumaldatud Mosaiik Vienna IPA eriversioon. Veelgi võimsam, aromaatsem ja mahlasem. No kui Mosaiik Vienna IPA oli juba heas mõttes humalamürgitus, siis enne selle pudeli avamist väike kartusenoot on küll hinges. Kolmekordselt kuivhumaldatud!!! Kas Pühaste Eero on täitsa ära pööranud või on see siiski mõistlik tegevuskava - kohe saame teada.

Õlle silt taaskord kunstiline ning edasiarendus Mosaiigi tšikist (vt siit). Õlle värvus on merevaigune ja paganama selge, valge vahukiht kaob kiiresti kirmeks. Aroom - uhhh, see on intensiivne ja täidlane - kõht sai täis sellest lausa. Siin on intensiivne karamelline ja troopiliste puuviljade segu. Kergeid nõkse teeb ka rosinate ja männivaigune nüanss.

Maitse on magus-vaigune, särtsuv koos rohuse mahlasusega - oi kui intensiivne see ikka on. Maitse areneb edasi tsitruseliselt, kuid samas õlle soojenedes lööb välja kerge kartulikrõpsu rasvane-soolane mekk (ja see küll õlle juures planeeritud olla ei saa).

Järelmekk on nii intensiivse ja kangemapoolse õlle kohta kuidagi lahja - on jah mõrkjas ja magus, kuid sellest nagu ei piisa?

Kokkuvõtteks - suurepärane aroom, keskpärane maitse ja kuidagi lame maitselõpp. Põhjalas pruulitud Mosaiik oli siiski paar taset kõrgemal ning kindlasti meeldib mulle rohkem.


Hinnang 7