teisipäev, 12. mai 2015

Põhjala / Boneyard Baltic Notorious IPA3

Sissekanne 312 - Põhjala / Boneyard Baltic Notorious IPA3 


Tripel IPA
12.0 vol

Põhjala ja Boneyardi pruulmeistrid panid ükskord pead kokku ning otsustasid Nõmme metsade vahel pruulida Boneyardi originaalretsepti järgi (Boneyard Notorious IPA, mis ratebeeri järgi on lausa 100p vääriline rüübe) ühe suurepärase triple IPA - nimeks sai Baltic Notorious IPA3.

Õlle värvus kuldne-oranž, vahukiht erkvalge ning püsiv - aroom, ossa pagan, kui intensiivne mango-sidruni-bežee koos vürtsika nüansiga. Kogu tuba on seda lõhna täis ning naabridki saavad siit oma humaladoosi kätte.

Esmamekk on tihke, õlijas ja üliintensiivselt magus-humalane - kuid mitte silma krimpsu-ajavalt humalane - vaid mahedalt puuviljane ja tsitruseline - seda lihtsalt siis kuubis võrreldes tavaõlledega.

Järelmekk on õllel siidine ja pehme - täiesti üllatav ühe ülikange IPA kohta, kuid nii on. Samuti annab oma panuse siin ikka puuviljane mekk, kuid samas on ka veidike rohune ja vürtsikas see olemine. Alkohol on tuntav - ning see rebib lausa pingi pealt maha.

Eksperimendi korras käisin ka Speakasys, ning proovisin sama õhtu jooksul ära nii originaal Notoriouse kui ka Baltic versiooni. Balti versioon oli nõksa kergema kehaga, rohusem ja karamellisem, samuti originaaliga võrreldes oli alkoholimekk lõpus tunduvalt tugevam ja kehvemini peidetud. Peale seda eksperimenti oli humalamürgituse tõttu mul suu paks, ninasõõrmed koostöölepingu üles öelnud ning ka diktsioon kõvasti pehmenenud.

Tegemist on hullumeelse mahlaka-puuviljase humalaüledoosiga - kui Sul vähegi mõistust on, siis jagad seda pudelit sõbraga. Sest seda on liiga lihtne juua ning üksi on see tõesti paganama ohtlik.

Hinnang 9