pühapäev, 5. aprill 2015

Põhjala Yorikiri

Sissekanne 266 - Põhjala Yorikiri


Weizen Bock
9,5 vol

Põhjala Pruulikoja mehed on viimasel ajal üsna agressiivsel lainel - testosterooni tase on laes ning macholikke obadusi jagatakse vasakule ja paremale. Nende üle-eelmise pruuli nimi oli Topeltnelson ning sildil kaks karvast meest omavahel maadlemas ning nüüd siis nende uus õlu - Yorikiri, kus kaks õllekõhuga kogukamat meest väänlevad jõulises võttes. Mis veel tulemas on Põhjalalt - "Parem Haak" ning "Hele Laks"?

Igatahes antud pruuli koostööpartneriteks olid Põhjalal meie kuulsaim sumoka Kaido Höövelson aka Baruto ning Biiru.ee. Õlle stiiliks valiti väga põnev Weizen Bock, kuhu on lisatud ka aonori merevetikaid - saab huvitav olema.

Sildi disain on tõesti äge - samas stiilis kui nende Topeltnelson ning hakkab poeriiulil silma. Õlle värvus on sogaselt oranžikas, valge vahukiht kadus kiiresti kirmeks. Aroom on puuviljane - siin oleks kui aprikoosimarmelaad koos tsitruseliselt magusa apelsiniga. Loomulikult on lõhnas olemas ka nisukale omased hapukad-vürtsikad nüansid.

Esmamekk on oi oi kui mesimagus ja puuviljane - sellist tihket ja siirupjat keha ühelt bockilt küll ei ootaks. Edasi areneb see maitse suus üsna omapärast radapidi - maitsekombinatsioonid, mida muidu suus vast ei kohtaks. Maitse on terav ja värske - tundub  nagu nisuõllele omane, kuid siis laksab mingi väga kreisi soolaka-muruse-vürtsika maitse suhu. Hmm, nii vist siis need vetikad maitsevadki! Õlle lõpp on weizen bockile omasem - linnaseline magusus, tsitruseline mekk ning väike vürtsikus.

Naermaajavalt ülevindi keeratud õlu - õlu, mis algab normaalsete inimeste maitsemeeli kombates, kuid seejärel on justkui tunne, kui üks 193-kilogrammine sumoka istub Sulle lihtsalt pähe. Üritad küll hapnikupuududes ja vaeveldes talle selgitada, et see ei ole normaalne, kuid massi vastu ei saa ning pead nõustuma õlle geniaalsuses. Kui Sulle meeldib õlu ja Sulle meeldib sushi - siis oled oma joogi leidnud - Yorikiri. Kui Sulle meeldivad suured mehed, no siis loomulikult sobib ka see õlu.

PS! Kas Eesti Käsitööõlle maastik on sama kirju ja arusaamatu kui Jaapani keel? Pole probleemi, viska pilk peale sellele tabelile ning pilt on selge (pildi selguses muidugi ei saa kindel olla peale selle õlle manustamist)!

Hinnang 9