pühapäev, 26. aprill 2015

Põhjala Ulg 2

Sissekanne 282 - Põhjala Ulg 2


India Pale Ale
7,5 vol

Põhjalal on valminud koostööprojekt Haapsalu Õudusfilmide Festivaliga - ning selleks puhuks saigi pruulitud ULG 2 (esimene koostööprojekt oli PÖFFga 2014. sügisel - loe siit).

Õlle silt on ikka košmaarne - ma juba vaimusilmas näen taimetoitlasi hirmust karjumas, veganeid keset ööd külma higiga ärkamas ning igasugu öko-šmöko inimeste juukseid halliks minemas.

Õlu vahutab õudustäratavalt palju, olles helepruunikas ja püsiv. Õlu ise on punakas-pruun ning aroom on väga intensiivselt mõrkjas-humalane ja mahlaselt vürtsikas.

Maitse on ikka kreisilt ülevõlli keeratud IPA - humal ja mõrkjus ja sellega minu jaoks antud elamus lõppeb. Maitse on rohune, kuiv ja mõrkjas, järelmekis on üliintensiivne greipfruudi kuiv mõrkjus koos leivakooriku magususega. Järelmaitse on oma tsitruselise vurtsuga värskendav.

Ma vist pean nende ökoaktivistidega liituma - ei meeldi see silt ega ka see õlu. Hoppy-heads gurmaanidele on see vast rohkem mokkamööda. Ehk siis küllap Põhjala on oma eesmärgi antud õllega täitnud - päris õudne!

Hinnang 6