kolmapäev, 22. aprill 2015

Põhjala Odravein 2015

Sissekanne 279 - Põhjala Odravein 2015


Barley Wine
12,0 vol

Kõik Liivima tugevad ja kultuursed veinisõbrad, ühinegem! Teie tund on tulnud - Põhjala Pruulikoda on hakkama saanud ühe hullumeelse veniva rüüpega.

Pudeli disain on seekord minimalistlik, kuid stiilne. Pudel avanes kerge susinaga, vahukiht sõrmepaksune ning kreemikalt beež, õlle värvus sügav-punakas-pruun (ehk siis maakeeli kastanipruun).

Aroom on ühele odraveinile omaselt tugevalt linnaseline-magus, karamelline, kergelt veiniselt hapukas ja alkoholine.

Esmamekk on väga tihke kehaga, lausa kummiliimi kontsistentsile omaselt uimane mass - millele üsna huvitava nüansi annab juurde kihisev mull siin õlles. Maitse on linnaseliselt magus ja natuke pähkline. Edasi on see õlu aga ikka päris kreisi - suus domineerib tugevalt alkoholine või veinine mekk, uhh ja see teeb seest soojaks. See õlu ei ole ülepööra tummiselt magus-lääge (kuigi siin pudelis tundub umbes nädalane magusakogus olevat) - vaid ka vürstikalt terav. Ja just antud omadus tasakaalustab suurepäraselt intensiivse maitseelamuse.

Igatahes õnnitlused Põhjalale sünnipäeva puhul - on olnud au proovida selle aasta jooksul teie 19 ametlikku õlut. Pole üldse paha ju alustava pruulikoja kohta! Odravein on üks paganama põnev jook ning ootan huviga antud õlle tammevaatides laagerduvat versiooni.

Hinnang 9


Kas tead, et lähinädalatel on tulemas terve hulk uusi käsitööõllesid meie lettidele? Pühaste Mr. Tangerine Man, Põhjala Taanilinn ja Ulg2, Õllevõluri Magus Jutt ja Reedene Rõõm, Raba Mustalt jne. Päris segane olukord - vaata ülevaatlikku tabelit Eesti käsitööõlledest siit.