kolmapäev, 25. märts 2015

Põhjala/Lervig Odensholm BA

Sissekanne 248 - Põhjala/Lervig Odensholm BA


Pinot Noir Barrel Aged Porter
9,0 vol

Lervigi ja Põhjala koostöös sündinud meistriteos - Eesti esimene barrel aged õlu. Mulle väga meeldis antud õlle esialgne versioon, ning ootasin huviga Pinot Noiri vaatides laagerdunud versiooni.

Õllet avades on selge, et gaasi on siin kõvasti - ajas kohe üle klaasiääre. Värvus on õllel kirsipunaselt must, aroom, mmm on põnev. Odensholmi esialgse versiooni kohvine-magus-šokolaadine aroom on asendunud punase veini hapukusega ning viinamarjade mahlasusega. Samas antud kohvine-šokolaadine aroom on aja jooksul muutunud malbemaks ning neutraalsemaks.

Esmamekk on tihke - nagu oleks suusale sita määrde alla pannud ja no kohe üldse ei libise, vaid niisama voolab omasoodu - kuid see on hea. Magus-hapu mekk asendub peagi veinise mahlakusega - ning siia punasele veinile veel on juurde visatud kohviubasid ja mesimagus šokolaad. Järelmekk kestab suus väga pikalt - magus, lausa suud-kõrvuni-tõstev-magus koos taaskord kohvise mõrkjusega. See sümbioos magus-mõrkja-hapu vahel on siin suurepärane.

Hmm, seest teeb tõesti soojaks see õlu. Suurepärane rüübe külma talveõhtusse - paras punase veini ning šokolaadi asendaja üheskoos.


Hinnang 8