kolmapäev, 25. veebruar 2015

Vormsi Okkaline

Sissekanne 223 - Vormsi Okkaline

IPA
7,5 vol

Paar kuud tagasi tuli Vormsi Pruulikoda välja Okkalise testpruuliga (vt siit), ning ma olin esimesest hetkest peale tõsiuskne fänn sel õllel. Tänaseks on Arkadi Vormsist valmis saanud Okkalise ametliku pruuli ning iga õllesõber võib selle nüüd endale ka pudelis soetada.

Õlu oli kerge valge vahumütsiga, häguselt kollakas-pronksise värvusega. Aroom on taaskord sel õllel lausa jalust nõrgaks võttev - mahlane, puuviljane lõhn koos kerge vürtsika hapukusega. See aroom on lihtsalt suurepärane - parim Eesti käsitööõlledest!

Esmamekk on testpruulile sarnaselt magus, tihke ja õlijas - suurepärase tasakaaluga, kuid samas oma mõrkjusega keeleotsa õrritav. Järelmekk on samuti pähkliselt magus, koos väga tugeva kuiva võilillelise mõrkjusega. See ongi suurim erinevus testpruuliga - järelmekis on tekkinud natukene intensiivsem mõrkjus, võilillene mekk, mis kestab väga pikalt. Ja selle baasil võin väita, et 0,3 vol lahjem testpruul oli selletõttu mõnusam! Kuid usun, et antud lõpumõrkjus läheb ümaramaks paari nädalaga ning on sobilikum ka minu maitsele.

Suures plaanis on see õlu paras elamus - intensiivne magus-mõrkjas gurmeemagustoit käsitööõllede fännidele. Soovitan soojalt sõpradele ning igal juhul väljas olles kindla peale minek!

Hinnang 8