kolmapäev, 21. jaanuar 2015

Põhjala Mutant Disco

Sissekanne 203 - Põhjala Mutant Disco

White IPA
6,8 vol

Omal ajal sai Mutant Discodel osaletud ning oli igati lõbus üritustesari. Tänasel õhtul on minu ette sattunud sama peosarja juubeli puhuks valminud eripruul. Tuletame nüüd noorusaega meelde (mitte et ma vana oleks) ja hindame Põhjala poolt toodetud White IPA-t.

Värvus ilus läbipaistev oranž, sõrmepaksune valge vahukiht püsib diskol vast umbes 3 lugu jagu.

Aroom on hea ja värske - tsitruseline, sidrunit on siia kohe ämbrijagu pandud - ning aroomi jagub veel ka näpuotsaga linnaselist magusust.

Õlle karboniseeritus on päris tõsine - sellise Saksa-träna stiilis hardcore, kus viskad oma meetripikkuseid rasvaseid juukseid kuhu hing ihkab.

Õlle maitse on esialgu tugevalt mõrkjas, samas mittemagusalt puuviljane. Seejärel lööb suhu värske tunde - tunnen, nagu oleksin terve piinava õhtu diskol mõne purjus neiuga pidanud tantsima, kuid seejärel ilmub silmapiirile värskusest õhkuv piltilus (ja kaine) neiu.
Nonii, mõned tantsud sai selle uue neiuga nüüd tehtud - ning tõesti, värske tunne on. Kuid lõppakord sel embamislool on taaskord ülitugev mõrkjus, samas ka vesine. Tundub, et uus neiu ammendas end keskmaitses ning minul tuleb mõnele teisele peole minna.

Suures plaanis väga kergesti joodav õlu oma kanguse kohta - kuskil peopeal olles ei saagi vängemat, rohkem maitsekamat ning tugevama kehaga õlut juua. Antud juhul on siis tegemist sellise värske joogiõllega - mitte maitseõllega.

Hinnang 7