teisipäev, 23. detsember 2014

Põhjala Pime Öö


Sissekanne 192 - Põhjala Pime Öö


Imperial Stout
13.6 vol

Pisikene klaas ja laulujoru, loovad õige jõulutuju, õlleputlid löövad pauku, homme tajud mäluauku.

Põhjala Pruulikoda on hakkama saanud ühe vägeva õllega - imperial stout nimega Pime Öö. Isiklikult üks mu lemmikõllestiile ning Põhjala läheb selle õllega ka Eesti käsitööõlle ajalukku :) hetkel siis kõige kangem käsitööõlu meie turul. 13.6 vol peaks ka kõige tugevama ja treenituma gurmeeõllesõbra enne maitsmist mõtlema panema.

Õlu on tõesti Pime nagu Öö - vahukiht tekkis valamisel korralik ning meelierutavalt šokolaadipruun. Sahinal (loodame, et sahinal siin meie lumekiht enne jõule ei kao) kadus vahukiht kiiresti ning klaasi jäi maitsmist ootama paras tökat.

Aroom on pehme, magus ning hapukaskohvine - kaugel meeltedimensiooni lõpul on aroomis ka mõnus soe alkoholi mekk (kuid see ei ole häiriv). Ega nüüd ei jäägi muud teha, kui õlut lõpuks proovida.

Ossssaraisk - esmamaitse on lausa hirmuäratavalt intensiivne ja õlijas. Nagu kõnniks Balti Jaama kandis Pimedal Ööl peolt koju. Värin on sees, kui samas on ka põnev. Uhh, kui magus, mis keskmaitses annab õrnalt soolaka meki ja lõpus taaskord ploomise magususega.

See õlu on jõuludele omaselt särtsuv ja intensiivne. Jooks nagu siirupit, kuid mitte lääget metsmaasikalikööri - nagu Balti Jaama taga kombeks. Vaid tõesti, see on kvaliteetne õlleliköör, mis teeb seest soojaks ja tuju kohe väga heaks - seda siis juhul, kui otsustad pudelitäie üksinda ära juua. Kutsu sõber külla ja jaga head kraami! Soovituslik tõesti vaid treenitud gurmaanidele - tavalise laagerõlle sõbra niidab see õlu tuimalt jalust.


Hinnang 9